Редактор: Виолета Николаеваe-mail: кадър бТВРуският премиер Михаил Мишустин си постави задачата да

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: кадър бТВРуският премиер Михаил Мишустин си постави задачата да
Коментари Харесай

Мишустин поиска да ваксинира 80% от населението на Русия

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

кадър бТВ

Руският министър председател Михаил Мишустин си сложи задачата да реализира групов имунитет против ковид на равнище 80-90% от популацията.
За тази цел Министерството на здравеопазването и Роспотребнадзор получиха напътствие да „ актуализират модела “ на имунизация в страната допустимо най-скоро - до 8 юли, според документите, подписани от Мишустин след съвещание на Президиума на Координационния съвет при държавното управление, написа finanz.ru.

Новият модел би трябвало да вземе поради имунизацията освен на съветски, само че и на непознати жители, както и на лица без поданство на територията на Руската федерация. Освен това моделът би трябвало да включва „ реваксинация на популацията, като се вземат поради рисковете от вирусни разновидности “, се споделя в заповедта на Мишустин. За неговото осъществяване е назначена вицепремиерът Татяна Голикова.

В допълнение Мишустин инструктира да стартира работа за противопоставяне на противозаконното разпространяване на документи за имунизация, а на районите - за ограничение на всеобщите събития.
Според GoGov към 7 юли 26,691 милиона души, или 18,26% от популацията, са получили най-малко една инжекция от имунизацията в Русия.
18.385 милиона руснаци, или 12.58%, са били изцяло имунизирани.

Първоначално управляващите си сложиха за цел да имунизират 60% от жителите до 1 септември, само че неуспехът на акцията за имунизация и всеобщото отвращение на хората да вървят на имунизации принудиха Кремъл да признае крах.
Въпреки че задачата остава същата, " времето ще се измести надясно ", съобщи представителят на президента Дмитрий Песков на 29 юни.
Започвайки от Москва, районните управляващи започнаха всеобщо да вкарват наложителна имунизация за служащи в контактни зони, която към този момент обгръща 27 съставни единици на Руската федерация.
Неваксинираните са изправени пред „ непосредствена дискриминация “, предизвести Песков: „ Хората без имунитет, хората без имунизация няма да могат да работят във всички области. Това е невероятно. Това ще съставлява опасност за другите. "
Сега в Русия за имунизация се употребяват вътрешни медикаменти " Sputnik V ", Epivakkorona " и " Kovivac ", нито едно от които към момента не е записано нито от СЗО, нито от Европейската организация по медикаментите (EMA).
Освен това руснаците тестват китайската ваксина CanSino Biologics, която в Руската федерация ще се назовава " Covidencia ". Очаква се изследванията да приключат през септември, след което Министерството на здравеопазването може да пусне имунизацията в обращение. 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР